Skrivekonkurranser

Interessert i å motta skrivekonkurranser direkte på e-post? Meld deg på nyhetsbrevet til Skrivelyst.

Frister 2017

Skrivekonkurranser mars

Nordlys vil høre din historie: Frist for skrivekonkurranse: 1. mars

Nordlys inviterer alle pasienter, både gamle og nye, pårørende, leger, sykepleiere og alle andre som har med Universitetssykehuset i Nord Norge (UNN) å gjøre til å fortelle sin historie. Tema og lengde er fritt, men teksten kan ikke være mer enn 3000 tegn (inkludert mellomrom). En jury vil kåre en vinner blant alle publiserte historier. Premien er et sentrumsgavekort til en verdi av 3000 kroner.
Mer informasjon om konkurransen til Nordlys

Haugesunds avis arrangerer diktkonkurranse: Frist for skrivekonkurranse: 8. mars

Vise- og lyrikkfestivalen og Haugesunds Avis arrangerer diktkonkurranse. De er på jakt etter tekster med nysgjerrighethet på verden. Tre utvalgte diktvinnere av diktkonkurransen får hver sitt festivalpass til Vise- og lyrikkfestivalen, og muligheten til å lese opp et dikt og to til publikum under festivalen.
Mer informasjon om diktkonkurransen

Framtida.no og Magasinett inviterer til skrivekonkurranse for deg mellom 14 og 20 år: 19. mars

Det har vært mye snakk om «fake news» etter den amerikanske valgkampen i høst. Samstidig skjer det store endringer i måten ungdom leser nyhetene og det er store endringer i media. Framtida.no og Magasinett inviterer til skrivekonkurranse om framtiden til media og hvordan vi får med oss nyhetene. Vinnerbidraget belønnes med 2 000 kr. Merk. Bidrag må leveres på nynorsk.
Flere detaljer om skrivekonkurransen finner du her

Skrivekonkurranse for Oslo ungdom: Frist for skrivekonkurranse: 20. mars

SI ;D arrangerer en skrivekonkurranse med tema: Hvordan er det å være ung i Oslo i dag? Er du mellom 13 og 21 år, kan du sende ditt bidrag til sid@aftenposten.no og merke det med «konkurranse». Sjangeren er valgfri, og fristen er 20. mars kl. 09.00. Premiene for de tre beste bidragene er 1500, 1000 og 500 kroner.
Mer informasjon om skrivekonkurransen til SI ;D

Skriv en krimnovelle: Frist for skrivekonkurranse: 29. mars

Hamar Arbeiderblad innbyr alle interesserte til å skrive en kort krimnovelle. De beste novellene skal trykkes i HA i tilknytning til påskeuka. Kravet til novellen, er at handlingen skal utspille seg i Hedmark. Og novellen må være kort, på opptil 10.000 tegn. Ut over det, er det fritt fram for spennende kriminelle opplegg.
Mer informasjon om skrivekonkurransen til Hamar Arbeiderblad

Skrivekonkurranser april

Cassiniforsker for en dag: Frist for konkurransen: 3. april

«Cassiniforsker for en dag» er en skrivekonkurranse for elever i alderen 10-18 år. I skrivekonkurransen kan elevene velge mellom tre ulike forskningsoppdrag. For å delta i konkurransen må eleven(e) studere de tre oppdragene og dets tilhørende bilde, og deretter bestemme seg for hvilket oppdrag som de tror vil gi de beste forskningsresultatene. Deretter må de skrive en tekst på 500 ord hvor de forklarer hvorfor oppdraget en har valgt er det mest interessante å forske på. Elever kan altså delta enkeltvis eller klassevis.
De tre oppdragene og mer informasjon om skrivekonkurransen finner du her

Bokbussen arrangerer skrivekonkurranse for 5.-7. trinn: Frist for konkurransen: 7. april

Skriv en fortelling om dagen som forandret alt! Bruk fantasien og skriv en fortelling som er spennende for andre å lese. Hvem fortellingen handler om, hvor den foregår og hva som skal skje, bestemmer du. Hovedpremien er en tur med hele klassen sin til Litteraturfestivalen på Lillehammer i mai. Der blir det premiering, møte med en forfatter og mat og drikke.
Mer informasjon om Bokbussens skrivekonkurranse finner du her

Skrivekonkurranser juni

Dine framtidsdrømmer for Kristiansund.: Frist for konkurransen: 1. juni

Tidens Krav og Kristiansund kommune vil høre dine framtidsdrømmer for Kristiansund 25 år fram i tid, når det skal feires 300-årsjubileum. Prosjektet skal fra kommunens side ende opp i et hefte eller liten bok med et bredt utvalg av forslagene som kommer inn.
Les mer om skrivekonkurransen her

Skrivekonkurranser august

ALEA Forlag inviterer til tekstkonkurranse: Frist for konkurransen: 1. august

I desember 2017 skal ALEA Forlag gi ut en antologi! De inviterer derfor til en tekstkonkurranse, hvor alle kan sende inn sine bidrag. Tema for teksten skal være «valg». De oppfordrer til kreative vinklinger på det relativt åpne tema. De er ute etter tekster i alle sjangere; noveller, dikt, sanger, fortellinger, kåseri… så å si hva som helst som kan trykkes med bokstaver.
Les mer om tekstkonkurransen til ALEA forlag her

Skrivekonkurranser september

Tromsø Bibliotek inviterer deg til å skrive om Finland: Frist for innlevering 1. september

Bidra til en litterær gave til 100-års jubilanten. Fortell om dine møter med Finland og finlendere. Det er fritt fram for sjanger og vinneren får to festivalpass til Ordkalotten.
Mer informasjon om skrivekonkurransen

Skrivekonkurranser desember

Signaler – Cappelen Damms årlige debutantantologi: Frist for innlevering 1. desember

Signaler er Cappelen Damms årvisse debutantantologi hvor forfattere som ennå ikke har fått tekstene sine publisert får stå side om side med etablerte forfattere. Alle slags skjønnlitterære uttrykk kan vurderes for antologien; dikt, essay, kortprosa, noveller, romanutdrag etc. Lengden på teksten bør være 2-20 sider.
Mer informasjon om skrivekonkurransen

2016

Skrivekonkurranser februar

Skrivekonkurranse for ungdom: Frist for skrivekonkurranse: 28. februar

Er du mellom 13 og 17 år og liker å skrive? Bli med på Rælingen biblioteks skrivekonkurranse og få mulighet til å vinne en iPad! Skriv en novelle, et dikt, et essay eller et eventyr om hva du vil på maks 10 sider (Skriftstørrelse 12 Times New roman). Du kan også delta med en tekst du har skrevet tidligere. Alle som er mellom 13 og 17 år og bosatt i Rælingen kan sende inn en tekst til konkurransen.

Mer informasjon om skrivekonkurransen til Rælingen Bibliotek

Skrivekonkurranser mars

Nordlys vil høre din historie: Frist for skrivekonkurranse: 1. mars

Nordlys inviterer alle pasienter, både gamle og nye, pårørende, leger, sykepleiere og alle andre som har med Universitetssykehuset i Nord Norge (UNN) å gjøre til å fortelle sin historie. Tema og lengde er fritt, men teksten kan ikke være mer enn 3000 tegn (inkludert mellomrom). En jury vil kåre en vinner blant alle publiserte historier. Premien er et sentrumsgavekort til en verdi av 3000 kroner.

Mer informasjon om konkurransen til Nordlys

Skriv om innvandring og integrering: Frist for skrivekonkurranse: 6. mars

Framtida.no og Magasinett inviterer til skrivekonkurranse for ungdom. De premierer førsteplassen med 2000 kroner. Alle som er med i skrivekonkurransen kan bli trekt ut som vinnere av bokpremier.

Mer informasjon om skrivekonkurransen om innvandring og integrering

Skrivekonkurranse i tidsskriftet Naturen: Frist for skrivekonkurranse: 20. mars

Tidsskriftet Naturen feirer i 2016 sin 140. årgang, og inviterer i den forbindelse til skrivekonkurranse med flotte premier. Alle vinnermanus vil trykkes innenfor tidsskriftets jubileumsår. Det stilles ingen absolutte krav til deltakerne, men man bør minimum inneha en bachelorgrad i naturvitenskapelige fag eller matematikk.

Mer informasjon om skrivekonkurransen om innvandring og integrering

Westerdals inviterer til manuskonkurranse: Frist for skrivekonkurranse: 20. mars

Har du lyst til å jobbe med film og TV? Lyst til å skrive manus for TV-serier, film eller humorsketsjer? Da har du mulighet til å sende ideen din til Westerdals Oslo ACT og få den vurdert av en profesjonell jury. Premie for beste innsendte bidrag er en tur og festivalbillett til Den Norske Filmfestivalen i Haugesund for to personer.

Mer informasjon om manuskonkurransen til Westerdals

Skrivekonkurranser april

Skrivekonkurranse om utfordringer med foreldrerollen: Frist for konkurransen: 10. april

Foreldre.no og Foreldre & barn ønsker å løfte flere foreldrestemmer opp i offentligheten, og utlyser derfor en skrivekonkurranse med tema: Hva er det mest utfordrende med å være forelder i dag?Det beste bidraget blir premiert med et gavekort på 5000 kroner til bruk på leie av feriehus fra Novasol. Vinnerteksten vil bli publisert som en kommentar på Foreldre.no og i Foreldre & barn.
Mer informasjon om skrivekonkurransen

Digitale liv inviterer til skrivekonkurranse: Frist for skrivekonkurranse: 15. april

Digitale liv inviterer deg til å delta i en debatt om spill som fenomonen, kultur og samfunnskritikk og oppfordrer deg til å bli med på å påvirke hvordan spillkultur dekkes i offentligheten. Tolv tekster velges ut til en digital antologi og gis evig liv av profesjonelle illustratører. Den beste teksten blir premiert med kr 25 000, andre utvalgte tekster med 5 000.
Mer informasjon om konkurransen til Digitale liv

Skrivekonkurranse for ungdom: Mitt ansvar?: Frist for konkurransen: 20. april

Norsk Litterturfestival, Eidsiva og GD inviterer til skrivekonkurranse for 8. – 10. klasse. Temaet for konkurransen er ditt ansvar i forbindelse med den store flyktningestrømmen i Europa i dag. Deltagerne står fritt til å velge sjanger selv. Vinneren får ta med seg klassen sin til en spennende opplevelse på Bjerkebæk med omvisning og forfattertreff. Hele klassen mottar en bokpakke og vinnerteksten publiseres i GD.
Mer informasjon om skrivekonkurransen til Norsk Litteraturfestival

Skrivekonkurranser mai

Historier fra Haukeland: Frist for skrivekonkurranse: 15. mai

Bergens Tidende inviterer til skrivekonkurranse for nåværende og tidligere pasienter, pårørende og ansatte ved Haukeland Universitetsjukehus. Avisen ønsker bidrag med opplevelser fra Haukeland. Tema er fritt. Vinneren mottar en iPhone 6 pluss, de som havner på 2. og 3. plass får festivalpass til Bergenfest.
Mer informasjon om skrivekonkurransen til Bergens Tidende

De nynorske festspillene inviterer unge skribenter til å skrive en kronikk: Frist for skrivekonkurranse: 23. mai

De nynorske festspillene arrangerer en skrivekonkurranse for ungdom i alderen 16–20 år. Juryen ønsker seg kronikker med utgangspunkt i temaet morsmål – som også er tema for årets utgåve av festspillene. Juryen vil nominere tre bidrag, som alle kommer på trykk i Sunnmørsposten. Vinneren mottar en sjekk på 5 000 kr.
Mer informasjon om skrivekonkurransen til De nynorske festspillene

Skrivekonkurranser september

Pegasus arrangerer skrivekonkurranse: Frist for konkurransen: 1. september

Sjangeren er novelle med fantastisk innhold, det være seg sci-fi, fantasy eller annen fabelprosa. Det kåres tre vinnere. 1. plass får novellen sin trykket i neste utgave av Pegasus og 1000 kr i gavekort på Outland. 2. og 3. plass for novellen sin publisert på nettsidene til Pegasus og 500 kr i gavekort på Outland.

Mer informasjon om konkurransen til Pegasus

Skrivekonkurranser oktober

Gyldendal er på utkikk etter hobbybok-forfattere: Frist for skrivekonkurranse: 1. oktober

Gyldendal Norsk Forlag søker deg som elsker å være kreativ og som har en forfatterdrøm. De utvider sin satsning på håndarbeidsbøker for voksne, og utlyser en åpen manuskonkurranse innen alle hobbysjangre, både tradisjonelle og nyskapende.
Vinnerbidraget honoreres med en forfatteravtale med Gyldendal Norsk Forlag.
Mer informasjon om manuskonkurransen til Gyldendal

Vinn din egen reportasjeidé og et reisegavekort til en verdi av 5000 kroner. Frist: 1. oktober

Magasinet Reiselyst inviterer til ny, stor skrivekonkurranse. Send dem din beste reisereportasje og tre gode ideer til reisereportasjer du kunne tenke deg å gjøre. Vinneren får gjennomføre en av sine egne reportasjeideer og får saken på trykk i Magasinet Reiselyst!
Mer informasjon om skrivekonkurransen til Reiselyst 

Skrivekonkurranse for 7. klassinger i Sarpsborg. Den magiske fingeren. Frist: 17. oktober

I år ville Roald Dahl fylt 100 år. Det markeres med en skrivkonkurranse på Inspiria hvor vinneren får en tur til Storbrittania. Tema for konkurransen er «Den magiske fingeren».

Mer informasjon om skrivekonkurransen 

Skrivekonkurranse for ungdom – Livet etter olja. Frist: 31. oktober

Skolelederforbundet, Natur og Ungdom og miljømagasinet Putsj inviterer til skrivekonkurranse for ungdom. Temaet for Putsjprisen 2016 er Livet etter olja. Du står fritt til å tolke temaet i hvilken retning du vil, og til å bruke den sjangeren du synes passer best. Det eneste kriteriet er at teksten bør ha en relasjon til miljø og/eller klima og er maksimalt 1500 ord.

Mer informasjon om skrivekonkurransen 

Skrivekonkurranser november

Barn på flukt – Tegne- og skrivekonkurranse for 5. – 7. klasse: Frist for innlevering 1. november

UNICEF Norge, Det Internasjonale Barnekunstmuseet og Aftenposten Junior inviterer til en nasjonal tegne- og skrivekonkurranse for 5. – 7. klassinger basert på UNICEFs nettbaserte undervisningsopplegg om barn på flukt. Elevene skal tegne det de ville savne mest om de måtte flykte hjemmefra og skrive hvorfor i en tekst på baksiden av tegningen. Tre hovedvinnere får et opplevelsesdøgn i Oslo med gratis reise og opphold sammen med en voksen.
Mer informasjon om konkurransen

Diktkonkurranse om kaldblodshesten: Frist for innlevering 15. november

Veikle Balder inviterer til diktkonkurranse. Vinnerdiktet(ene) publiseres i Veikle Balders årskavalkade, og vinneren mottar en fin gave. Formen på diktet er fritt, men det må handle om noe som er relatert til kaldblodshesten
Mer informasjon om diktkonkurransen

Skrivekonkurranse – Vendepunkt: Frist for innlevering 30. november

Kvinneguiden arrangerer skrivekonkurranse med tema Vendepunkt. Teksten kan være skrevet som en spalte, et blogginnlegg eller en kommentarartikkel, eneste krav er at det du skriver om må være sant. Vinneren får et gavekort på bøker til en verdi av 1 500 kr.
Mer informasjon om skrivekonkurransen

Skrivekonkurranse – Vinn en flott reise: Frist for innlevering 30. november

Har du en serieromanforfatter i magen? Cappelen Damm ønsker fortellinger om sterke norske kvinner som går i nærkamp med livets utfordringer. Skriv noen kapitler av en historie som kanskje kan bli en romanserie, og send dem minst 10 000 ord og en kort oppstilling over hva resten av boken og de neste fem bøkene handler om. Hvis du har et helt bokmanus, ser de gjerne på det også.
Mer informasjon om manuskonkurransen

Skrivekonkurranser desember

Historier fra Bergen Fengsel: Frist for innlevering 1. desember

Bergens Tidende inviterer til skrivekonkurranse for nåværende og tidligere innsatte, ansatte, pårørende og andre som har et forhold til Bergen Fengsel. De vil ha alle slags historier!Tema og lengde er fritt, men maksimal lengde er 6.500 tegn inkludert mellomrom.
Mer informasjon om skrivkonkurransen

Skriv om Armenia på Wikipedia: Frist for innlevering 11. desember

Wikimedia Norge arrangerer skrivekonkurranse om Armenia. Skriv om Armenia og vinn en reise (fly og hotell) til Armenia.
Mer informasjon om skrivekonkurransen

Novellekonkurranse FLUKT: Frist for innlevering 15. desember

Bokvennen forlag utlyser novellekonkurranse med tema flukt. De beste bidragene vil bli samlet i en antologi, som utkommer mai 2017 i forbindelse med offentliggjøringen av vinneren(e). Antologien påmeldes kulturrådets innkjøpsordning for ny norsk skjønnlitteratur, og alle bidragene valgt for utgivelse mottar andel av royalty.
Mer informasjon om konkurransen

2015

Skrivekonkurranser desember

Å leva med verdsarven: Frist for skrivekonkurranse: 23. desember

Den 14. juli 2015 er det 10 år sidan Vestnorsk fjordlandskap med delområda Geirangerfjorden og Nærøyfjorden vart innskrive på UNESCO si verdsarvliste for natur- og kulturarv av universell verdi. I samband med at Nærøyfjorden verdsarvpark – som no har ansvaret for administrasjon og drift av Nynorske litteraturdagar – lyser ut ein film- og fotokonkurranse, ynskjer Nynorske litteraturdagar å markera sitt eige 10-årsjubileum i form av ein skrivekonkurranse med same tema.

Mer informasjon om skrivekonkurransen til Nynorske Litteraturdagar

Skrivekonkurranser november

Signaler: Frist for skrivekonkurranse: 15. november

Signaler er Cappelen Damms årvisse debutantantologi hvor forfattere som ennå ikke har fått tekstene sine publisert får stå side om side med etablerte forfattere.

Antologien har siden 1986 vært et arnested for fremtidige forfatterskap og en lang rekke av forfattere har startet sin litterære karriere i Signaler. På denne måten er Signaler et viktig tilskudd til bredden i norsk litteratur.

Mer informasjon om skrivekonkurransen til Cappelen Damm

Skrivekonkurranser oktober

Vinn din egen reportasjeide: Frist for skrivekonkurranse: 1. oktober

Har du en reisereporter i magen? Da bør du bli med i konkurransen til Magasinet Reiselyst hvor du kan vinne din egen reportasjeidè og et reisegavekort fra Ticket til en verdi av 5000 kr.

Mer informasjon om skrivekonkurransen til Magasinet Reiselyst

Skrivekonkurranser august

Skriv om mot: Frist for skrivekonkurranse: 1. august

Mental Helse Ungdom og bladet Psykisk helse inviterer alle som er opp til 30 år til skrivekonkurranse.
Temaet er mot, og du kan skrive novelle, korttekst, prosa, prosadikt eller dikt. Max antall tegn: 6000.
Vinneren får en iPad og bidraget trykkes i Psykisk helse.

Mer informasjon om skrivekonkurransen til Mental Helse Ungdom og Bladet Psykisk helse

Skriv for svingende: Frist for skrivekonkurranse: 17. august

La skrivelysten ta overhånd i sommer. Bli med i bibliotekets årlige skrivekonkurranse for voksne over 16 år. Nå har du sjansen til å vinne flotte premier! Årets tema er Kortslutning.

Mer informasjon om skrivekonkurransen til Biblioteket i Tromsø

Hva er #modernekjærlighet: Frist for skrivekonkurranse: 21. august

Si ;D inviterer alle sine lesere mellom 13 og 21 år til å delta i sommerens skrivekonkurranse. Temaet er «Moderne kjærlighet» og de ønsker å lese dine tanker, drømmer eller erfaringer med kjærlighet på tvers av kjernefamilien, kjønn, landegrenser, religion etc. Kreativitet premieres!

Les mer om skrivekonkurransen til Si ;D

Click edit button to change this text.