Tiden strekker ikke til

Du har så lyst til å skrive, drømmer om å få sett navnet ditt på trykk, og skulle så gjerne gjort noe med det. Dersom du bare hadde hatt tid. Barn skal hentes i barnhage, huset skulle vært ryddet og vasket og så tilbringes 8 av dagens timer med å gjøre en annen jobb. For ikke snakke om tiden det tar å komme seg fram og tilbake. Når du endelig har en ledig stund for deg selv, så er det så sent eller du er så sliten at du velger å utsette det til senere, til du får litt bedre tid, til du minst har en time for deg selv der du kan konsentrere deg fullt og helt om skrivingen uten noen form for avbrytelser.

Organiser skrivingen i små bolker

Vel, lykke til med det.Den ubehagelige sannheten er at du kan ikke sitte å vente på «den ledige stunden» dersom du skal komme videre med skrivingen din. Du må derimot benytte deg av de minuttene du klarer å raske til deg mens du venter på at kaffen skal bli ferdig, på bussen, på en venn eller i lunsjen din. Så fremt du ikke bor alene uten telefon og er helt uten forpliktelser, vil du oppleve avbrytelser. Hemmeligheten er ikke bare å la være å irritere seg over avbrytelsene, men å organisere skrivingen din i små bolker.

Hvordan gå fram?

Det kan virke vanskelig å skrive noe meningsfullt, og ikke minst sammenhengende på en slik måte. Det er her spørsmålene kommer inn. (Les: Bruk spørsmål til å drive historien din videre) Bruk de små lommene du har av tid til å svare på spørsmålene dine. Det vil ikke bare hjelpe deg å komme raskt i gang, når det åpner seg noen minutter med potensiell skrivetid, men det vil også sikre en rød tåd i skrivingen din. Denne teknikken er spesielt nyttig for deg som syns det er vanskelig å skrive en historie fra A-B. For nå kan du velge det spørsmålet som appellerer til deg akkurat den dagen og bruke tiden din på det, heller enn å kaste bort de ti minuttene på heftig hodekløing og hyppige overstrykinger.

 Regn ut hvor mye du klarer å skrive

Jobber du mot en deadline, så regn ut hvor mange ord du må skrive om dagen for å komme i mål til riktig tid. Husk å legge inn tid til gjennomgang og korrektur. Når du har regnet ut hvor mange ord du må skrive om dagen for å nå målet, setter du deg ned med en timer for å finne ut hvor mange ord du kan skrive i løpet av 10 – 15 minutter. Dette vil hjelpe deg til å finne ut hvor mange små blokker med tid du vil trenge hver dag for å oppnå målestningen din. Jo raskere og mer fokusert du lærer deg å skrive, jo færre vil minuttene du faktisk trenger til å skrive være. Resultatet kan overraske deg og prosjekter som tidligere virket uoverkommelige kan plutselig bli oppnåelige.

 

Lykke til! .